joi, 23 octombrie 2014

Am vecini inovativi

               Toata lumea a inceput sa caute surse alternative de energie electrica fiindca in ultimii ani preturile aproape ca s-au dublat si in mod surprinzator, salariile au scazut destul de mult. La vecinii mei am vazut o solutie care mi s-a parut inovatoare: si-au instalat panouri fotovoltaice in curte pentru a produce energie electrica.
                Desi toata lumea crede ca cu aceste panouri poti produce si energie termica…insa nimic nu este mai fals de atat. Cu panourile fotovoltaice poti produce doar energie electrica fiindca celula fotovoltaica sta la baza producerii energie electrice, iar pentru a produce apa calda si caldura in casa trebuie sa iti instalezi panouri solare termice.
                Singura chestie care ma tine in loc sa nu-mi instalez si eu aceasta tehnologie este investitia initiala care are un pret destul de piperat. Important este sa ai banii la inceput, in jur de 10.000 de euro care se vor amortiza in maxim 5 ani de zile. In opinia mea, trebuie privit in perspectiva ca o investitie pe termen lung care dupa doar 5 ani de zile incepe sa dea randament.

                Cel mai probabil o sa incep si eu sa strang bani pentru ca vreau ca in maxim 1 an de zile sa am bani sa fac investitia.

luni, 6 octombrie 2014

Simlife

        Intotdeauna mi-am dorit sa fiu un fel de Dumnezeu si sa pot crea Pamantul de la capat, preferabil fara sa existe pe el o fiinta suprema ca Chuck Norris. Din fericire, Simlife mi-a indeplinit dorinta si astfel au aparut dinozaurii miriapozi, veveritele subacvatice si gaina cu colti de sabie. Un joc foarte distractiv care va va tine ocupati muuuulta vreme, mai ales ca la cate combinatii se pot face, rejucabilitatea e aproape infinita. Si totusi, lucrul cu care ma mandresc cel mai mult e ca in lumea mea.

vineri, 3 octombrie 2014

Sword of the Samurai

       Veti zice despre Sword of the Samurai ca e un joc de strategie. De fapt Sword of the Samurai si-a propus sa simuleze viata unui tanar luptator din Japonia feudala. Acest tanar razboinic isi propune sa ajunga liderul intregii Japonii si pentru a face asta va trebui sa se ocupe de treburi administrative in provincia proprie, sa cucereasca si sa apere alte provincii si sa faca comert cu vecinii (cel putin cu cei in care se afla in relatii bune). Un joc inovativ care merita o farama din atentia voastra.